menu Sluit het hoofdmenu

Earcatch app genomineerd voor Language Industry Award

geplaatst op Earcatch app genomineerd voor Language Industry Award

De Earcatch app voor audiodescriptie is genomineerd voor de Language Industry Award 2015. Bartiméus Sonneheerdt en Soundfocus, ontwikkelaars van de app, zijn er trots op dat ze meedingen naar deze Europese prijs voor het beste initiatief van 2015 op gebied van taal. U kunt op Earcatch stemmen tot en met 15 maart! Registreren is niet nodig.

Earcatch is genomineerd in de categorie 'Best language software/app 2015'. De Earcatch app maakt door middel van audiodescriptie via smartphone Nederlandse films en tv-programma’s beter toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Audiodescriptie

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen beschrijft. Zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Blinde en slechtziende mensen kunnen door deze extra uitleg de film of het tv-programma veel beter volgen.

Earcatch

De werking van Earcatch is simpel: vooraf downloadt u het audiodescriptiebestand van de film of het tv-programma op uwtablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via uw koptelefoon of oortjes. De app laat de audiodescriptie en de film of het tv-programma synchroon met elkaar lopen door geluidsherkenning.

Voor film en tv

Sinds de lancering in september 2015 biedt Earcatch audiodescriptie bij zo’n twintig Nederlandse films en die vanaf die tijd zijn uitgekomen. Daarnaast hebben tot nu toe drie televisieseries audiodescriptie gekregen via de app. Voor dit jaar staan er nog meer toegankelijke televisieprogramma’s op stapel, waaronder zes telefilms.

Stem op Earcatch!

Bent u enthousiast over Earcatch? U kunt nog stemmen tot en met 15 maart via de website van de award. In de rechterkolom 'Best language software/app 2015' vindt u Earcatch. Registreren is niet nodig. Hartelijk dank voor uw stem!

Meer informatie over Earcatch vindt u op de website van Earcatch.