menu Sluit het hoofdmenu

Geef een hartje voor Team Bartiméus

geplaatst op carlito met begeleider

Een van onze begeleidende teams is genomineerd voor de prijs van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) voor het meest inspirerende team in de gehandicaptenzorg. Kijk en luister zelf naar wat werken én wonen bij Bartiméus zo bijzonder maakt en stem nu op 'Team Carlito' op Facebook.

Direct stemmen op Team Bartiméus

Ga naar de Facebookpagina Werkenindegehandicaptenzorg:

https://facebook.com/werkenindegehandicaptenzorg/videos/1507914912638356/ 

Waardeer de video vervolgens met een 'hartje'. Dit doet u door de cursor op de 'Leuk' button te plaatsen en vervolgens het 'hartje' (Geweldig) te selecteren.

U heeft tot woensdag 8 november 14 uur om een hartje te plaatsen bij Team Bartiméus, daarna volgen de video's van de andere finalisten.

Op 23 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Begeleiding Carlito

Voor het VGN-initiatief Werkenindegehandicaptenzorg is eerder dit jaar een video gemaakt over onze begeleiding van Carlito. Carlito is een cliënt met een meervoudige beperking die woont bij Bartiméus. De video op Facebook is inmiddels meer dan 86.000 keer bekeken. Een reactie op Facebook: 'Wat een betrokkenheid, zeg. Hartverwarmend om te zien. En erg leerzaam!'

begeleidend team bestudeert gedrag met videoregistratie van CarlitoMoeilijk leesbaar gedrag

Carlito is begin 20 en heeft een visuele en verstandelijke beperking, in combinatie met autisme en een hechtingsstoornis. Toen hij bij Bartiméus kwam wonen duldde hij nauwelijks mensen in zijn nabijheid. Carlito heeft 'moeilijk leesbaar gedrag'. Dat betekent dat een cliënt in zijn communicatie moeite heeft om behoeftes en emoties te uiten, wat gepaard kan gaan met boosheid op zichzelf en zijn omgeving en uitingen van agressie.

Persoonlijke aandacht

Door de persoonlijke aandacht die we gaven en het bestuderen van videobeelden van Carlito is het begeleidend team erin geslaagd te begrijpen wat Carlito wil. 'Hij is hier de laatste jaren echt tot rust gekomen', vertelt gedragsdeskundige Ilona van Gool. 'Door Carlito vertrouwen en veiligheid te geven durft hij nu met meerdere mensen samen te zijn. Bij de start van de begeleiding waren er tientallen escalaties per maand met de nodige agressie. Nu is er misschien nog één escalatie per maand!'

Kijk en luister nu naar het verhaal van Carlito.

Stem op Team Bartiméus

We zijn enorm trots op Carlito en wat er gezamenlijk door het team is bereikt. Maandag 6 november start de finale van de Wat een vak-prijs van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Doel van 'Wat een vak' is om het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar te maken. Het team van Bartiméus neemt het op tegen de teams van twee andere zorginstellingen: Sherpa en Middin. Dit gebeurt aan de hand van korte video's op Facebook. 

Plaats nu een hartje bij de video over Bartiméus:

https://facebook.com/werkenindegehandicaptenzorg/videos/1507914912638356/