menu Sluit het hoofdmenu

Dienstverlening regio Arnhem meer op maat

geplaatst op Locatie Arnhem

Bartiméus wil steeds beter aansluiten bij de vragen die cliënten stellen. Dat betekent dat Bartiméus nadenkt over de wijze waarop zij haar ambulante dienstverlening verleent. Bartiméus vindt dat de huidige locatie aan de Kadestraat 3 niet meer voldoet aan de eisen die ze zelf aan locaties stelt. Daarom heeft Bartiméus besloten per 1 januari 2018 deze vestiging te sluiten. De ambulante dienstverlening in de regio Arnhem wordt vanaf die datum meer op maat aangeboden.

Bartiméus wil dat de mensen die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Bartiméus stemt haar dienstverlening af op de snel veranderende omgeving en wil nog beter aansluiten bij de vragen van haar cliënten. Daarom stelt zij ook hoge eisen aan de dienstverlening die op haar locaties geboden wordt, waaronder de optimale toegankelijkheid. Als expertisecentrum voor mensen die slechtziend of blind zijn vindt zij dat ze op dit gebied een voorbeeldfunctie heeft.

In overleg

De vestiging Kadestraat 3 in Arnhem voldeed niet meer aan deze eisen. Gebleken is dat cliënten daardoor niet graag naar de locatie kwamen. Daarom heeft Bartiméus besloten deze locatie 1 januari 2018 te sluiten. Vanaf die datum wordt de ambulante dienstverlening meer op maat georganiseerd, dus in overleg met de cliënt. Voor revalidatie en trainingen geven cliënten bijvoorbeeld de voorkeur aan hun eigen omgeving en hun eigen hulpmiddelen. Daarom bezoeken de medewerkers van Bartiméus de cliënten meer thuis. Low vision onderzoeken kunnen plaatsvinden in de speciale onderzoeksbus die Bartiméus hiervoor heeft. Voor individuele ondersteuning en groepsbijeenkomsten kan gebruik worden gemaakt van een beter toegankelijke ruimte bij Meet-in Station 026 www.station026.nl.