menu Sluit het hoofdmenu

Deuren sluiten voor alle bezoekers aan verpleeghuizen

geplaatst op

Bewoners van verpleeghuizen mogen geen bezoek meer ontvangen. Het kabinet heeft de maatregel genomen om de bewoners en het verplegende personeel beter te beschermen tegen het coronavirus. Voor Bartiméus betekent dit dat het Henriëtte van Heemstrahuis in Ermelo per direct geen bezoekers meer ontvangt. Familieleden en verwanten worden daarover persoonlijk geïnformeerd.

Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor bewoners die stervende zijn. De maatregel werd bekendgemaakt op een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Die laatste heeft het coronadossier overgenomen van minister Bruins, die vanmiddag aftrad vanwege oververmoeidheid.

De Jonge sprak van een "ingrijpend besluit", omdat in verpleeghuizen mensen in de laatste fase van hun leven wonen. "Dit raakt iedereen." Hij hoopt dat er creativiteit wordt ingezet om manieren te vinden om wel met elkaar te communiceren, bijvoorbeeld via beeldbellen.

Bewoners van verpleeghuizen behoren tot de zogeheten hoogrisicogroepen. Premier Rutte zei gisteren al tijdens het Kamerdebat over de corona-aanpak dat de kans bestond dat er extra maatregelen genomen zouden worden.

Lees meer over de corona maatregelen op onze woningen