menu Sluit het hoofdmenu

Deel opbrengst Windkracht 6 naar Oogfonds

geplaatst op Debuut Windkracht 6

Agnes van Overveld schreef een boek over haar vriendschap met de blinde Ria. Agnes’ hersenvliesontsteking bracht hen bij elkaar. Wie denkt dat 'Windkracht 6' alleen maar droevig is, heeft het mis. De rasoptimisten vieren het leven ondanks beperkingen en handicap. En dat proef je.

Voor het Oogfonds stellen Ria en Agnes 100 gesigneerde exemplaren beschikbaar. Van elk verkocht exemplaar gaat 5 euro naar het Oogfonds! Windkracht 6 kost 15 euro. Deelnemers aan deze actie betalen geen verzendkosten (in Nederland en België).

Van betekenis zijn

Windkracht 6 is een vanuit het hart geschreven verhalenbundel. De auteur? Agnes van Overveld, die in 2010 hersenvliesontsteking kreeg. Ze vertelt over de breuk in haar levenslijn, zoals zij dat noemt, en over de successen in haar zoektocht naar herstel. Dit doet ze om lotgenoten op weg te helpen, en om onzichtbaar letsel zichtbaar te maken. Ze vertelt ook over de bijzondere vriendschap die zij kreeg met Ria, die op haar zestiende blind werd. Agnes deelt de warmte uit die vriendschap graag, omdat het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander - zo heeft zij ervaren - het beste gevoel ter wereld is.

Agnes en Ria hebben er bewust voor gekozen om de opbrengst te doneren aan het Oogfonds. Schrijfster Agnes: "Ik zie hoe geweldig het is voor blinden en slechtzienden om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Voor hun glimlach doneer ik graag."  Vriendin Ria: ‘Ik wens dat er na mij niemand meer blind wordt, ook niet door glaucoom. Daarom is wetenschappelijk onderzoek belangrijk."

Bestellen Oogfonds-actie

Bestellen voor deze actie kan uitsluitend bij de auteur. Mail Agnes via boekdebuut@agnesvanoverveld.nl onder vermelding van ‘Oogfonds-actie’ of bel haar mobiel op 06 - 163 150 86. De actie loopt tot 31 december 2016, zolang de voorraad strekt.

In januari 2017 zullen Ria en Agnes bekendmaken wat de opbrengst is en een cheque overhandigen aan Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.