menu Sluit het hoofdmenu

Daniël Knegt gaat voor WK Paratriatlon 2016

geplaatst op Daniël Knegt gaat voor WK Paratriatlon 2016

Ondanks zijn visuele beperking laat Daniël Knegt zich niet afremmen om zijn doelen na te streven. Dit jaar gaat hij voor het WK Paratriatlon 2016 dat in juli plaatsvindt in Rotterdam. Bij zijn ambities wordt Daniël financieel gesteund door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Op 18 januari jl. is de samenwerking gestart met het ondertekenen van de sponsorovereenkomst.

Nadat hij vorig jaar eerste werd op de sprintafstand bij het NK Paratriatlon, zet hij dit jaar in op het WK Paratriatlon. Daniël: "Paratriatlon bestaat uit de onderdelen zwemmen, tandemfietsen en hardlopen, dat doe ik samen met een ziende gids. Voor een goede voorbereiding op het WK is het belangrijk dat ik in de aanloop aan zoveel mogelijk wedstrijden mee kan doen. Het is fijn dat onder andere Bartiméus Sonneheerdt me daarbij financieel ondersteunt. Uiteindelijk wil ik me kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020."

Militaire trainingsmissie

"Ik ben blind geworden in 2005 door een ernstig ongeval tijdens een trainingsmissie van de luchtmobiele brigade. Na een verblijf in verschillende ziekenhuizen begon ik aan mijn revalidatie, waarbij het mijn doel was om zo onafhankelijk mogelijk te worden. Met tips, trucs en hulpmiddelen en mijn geleidehond Benson weet ik me nu goed te redden."

Grote affiniteit met sport

"Fietsen is mijn grootste passie. Voor het ongeluk in 2005 trok ik er al vaak op uit met de mountainbike en tijdens mijn revalidatie ben ik begonnen met tandemwielrennen. Nu vul ik dat aan met zwemmen en hardlopen voor mijn nieuwe uitdaging: de paratriatlon."

Sporttalent ontwikkelen

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt vindt dat blinde en slechtziende mensen optimaal moeten kunnen meedraaien in onze maatschappij. Zo ook in de topsport. Projectadviseur Frans van Nie: "Mensen met een visuele beperking moeten ook gewoon hun talent voor sport kunnen ontwikkelen en hun ambities in de topsport kunnen waarmaken. Daarnaast zijn blinde en slechtziende topsporters een voorbeeld, om zo meer mensen met een visuele beperking te inspireren om te gaan sporten. Dit zijn voor ons belangrijke redenen om topsporters met een visuele beperking te sponsoren."

Ga voor meer informatie over Daniël Knegt en zijn sportieve ambities naar: http://www.danielknegt.nl/.