menu Sluit het hoofdmenu

Dag van de Witte Stok: teken het manifest

geplaatst op stop voor de witte stok

15 oktober is de internationale Dag van de Witte Stok. Op deze dag vragen blinde en slechtziende verkeersdeelnemers extra aandacht voor hun positie in het verkeer. Onze collega en ervaringsdeskundige Anouk van Bommel gaat vandaag weer op pad en deelt haar ervaringen op de radio. Wilt u ook dat mensen die slechtziend of blind zijn in uw gemeente veilig over straat kunnen?

Dit jaar vanwege corona geen Dag van de Witte Stok met flyers of oversteekacties; ervaar zelf maar eens of fietsers rekening met je houden als je met een blindegeleidestok aangeeft dat je over wilt steken! 

De Oogvereniging start met online aandacht gericht op fietsers, die nog meer dan automobilisten vaak denken even snel 'voor' of tussendoor te kunnen. Of de aandacht op andere zaken hebben gericht. Het is top als we meer de (elektrische) fiets pakken, maar kijk ook om je heen naar kwetsbaarder weggebruikers die afhankelijk zijn van hulpmiddelen, zoals de blindegeleidestok.
Een initiatief van de Oogvereniging dat wij natuurlijk van harte ondersteunen. 

Ervaringen

Onze collega en ervaringsdeskundige Anouk van Bommel is donderdag op de Dag van de Witte Stok te beluisteren op de (online) radio. Zij vertelt over haar eigen ervaringen en de actie Houd de lijn vrij.

Luister of luister later terug op:
https://www.omroepgelderland.nl/radio-home (13.15 uur)
https://www.houddelijnvrij.nl/manifest/ (17.15 uur)

Houd de lijn vrij

Bartiméus voert deze actie samen met andere organisaties voor de toegankelijkheid van de stoep, straat en openbare ruimte voor mensen met een visuele beperking. 

Wilt u ook dat mensen die slechtziend of blind zijn in uw gemeente veilig over straat kunnen?

Teken het manifest Houd de lijn vrij