menu Sluit het hoofdmenu

Cursus kunstgeschiedenis voor slechtziende en blinde mensen

geplaatst op De Dam aquarel Rijksmuseum

Na een zeer succesvol verlopen basiscursus 'Kunstgeschiedenis' op initiatief van Stichting KUBES, zijn er plannen om een tweede cursus aan te bieden voor slechtziende en blinde mensen. Deze cursus wordt opnieuw verzorgd door kunsthistorica Lisette Le Blanc in het gebouw van de Volksuniversiteit van Utrecht.

Deze cursus bestaat uit zeven theorielessen die de periode van 1850 tot nu behandelen. De lessen vinden om de week plaats op de donderdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur. De startdatum is donderdag 17 september. De verschillende kunststromingen worden bekeken tegen de maatschappelijke achtergrond van de tijd waarin ze ontstonden. Er worden onder andere dia's getoond en beschreven van kunstwerken uit deze recente periode. Het betreft zowel ruimtelijk werk als schilderijen als architectuur. Ook worden muziekfragmenten ten gehore gebracht en komt ook de literatuur af en toe aan bod.

Het lesgeld voor de zeven lessen bedraagt € 140,-. Op drie donderdagmiddagen in januari, februari en maart 2016 gaan we met elkaar kunstlocaties binnen Utrecht bezoeken, waaronder een beeldhouwatelier. De bijdrage voor deze excursies zal nader worden bepaald bij voldoende deelname. De cursus vindt doorgang bij minimaal tien cursisten en er is plaats voor maximaal vijftien cursisten. Geleidehonden zijn welkom.

Interesse?

Deelname is definitief na aanmelding bij Janine Delver én overmaking van de aanbetaling van € 50,-.  Neem contact op met Janine Delver, per e-mail janine@ja-de.nl of mobiel 06 - 819 368 47.