menu Sluit het hoofdmenu

Congres digitale toegankelijkheid: van must naar management

geplaatst op Toehoorders Accessibility

Het VN-verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking treedt uiterlijk 1 januari 2017 in werking. Ter voorbereiding op de aankomende wet- en regelgeving organiseert Stichting Accessibility op dinsdag 22 november 2016 het congres 'Digitale toegankelijkheid: van must naar management'. Diverse sprekers vanuit overheid en bedrijfsleven laten zien wat de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk gaat betekenen. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Digitale toegankelijkheid wordt steeds meer een must en is tegenwoordig eerder een organisatievraagstuk dan een technisch issue. Sprekers zijn onder meer staatssecretaris Van Rijn (Ministerie van VWS) en Stans Goudsmit (lid van College voor de Rechten van de Mens). Daarnaast zijn er sessies van diverse bestuurders en managers uit bedrijfsleven en overheid van onder meer Zwitserleven en ING Bank. Onderwerpen als e-government, e-health, onderwijs, vervoer, retail/services en de gevolgen voor de toekomst komen aan bod. In parallelsessies worden best practices besproken en staan de volgende vraagstukken centraal:

  • Hoe implementeer je toegankelijkheid in een organisatie?
  • Wat betekent de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk?
  • Hoe ziet toegankelijkheid er in de toekomst uit?
  • Hoe bieden Internet of things en andere mogelijkheden vernieuwende manieren voor dienstverlening en business?

Laat je informeren en inspireren, deel je dilemma's en ervaringen en neem praktische tools mee naar huis om zelf met het thema 'digitale toegankelijkheid' aan de slag te gaan. Aanmelden kan online via accessibility.nl.

Locatie: Hotel/theater Figi in Zeist.

Stichting Accessibility is het expertisecentrum op het gebied van toegankelijkheid en bestaat dit jaar 15 jaar. Accessibility is in 2001 opgericht door Bartiméus en is sinds 2016 een onafhankelijke stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht.