menu Sluit het hoofdmenu

Collega’s Bartiméus zien droom in vervulling gaan

geplaatst op Cover nieuw kinderboek De negen stokjes

Bartiméus collega’s Jorine Walschots (coördinerend begeleider) en Ingrid Verhagen (groepsbegeleider) ontvingen recent het eerste exemplaar van hun kinderboek over leven met een beperking, 'De negen stokjes'. Het is een vriendelijk en avontuurlijk verhaal over het accepteren van je eigen beperkingen en die van een ander. Leven met een beperking kan ook een verrijking zijn.

Het boek gaat over een octopus (Nano) met een beperking. Nano wordt door de dieren in de zee veroordeeld vanwege zijn beperking en gaat op zoek naar geluk. Nano neemt je mee op zijn reis vol avontuur, spanning en muziek.

Bartiméus collega's Jorine (l) en Ingrid (r) zijn makers van kinderboek De negen stokjesDe makers

Jorine en Ingrid leerden elkaar kennen via hun werk bij Bartiméus en werden al snel vriendinnen. Ze hadden een gezamenlijke droom: het maken van een kinderboek. “In het najaar van 2014 stuurden we het manuscript naar een aantal uitgevers, met daarbij een aantal tekeningen”, vertelt Jorine. Jorine schreef de tekst en Ingrid zorgde voor de illustraties. Uitgever Boekscout reageerde enthousiast. Ingrid en Jorine werden uitgenodigd, kregen feedback van de uitgever en konden gelijk hun werk wat bijschaven. “Dolblij gingen we naar huis. Niet alleen waren het verhaal en de tekeningen goedgekeurd, maar ook de combinatie ervan werd positief ontvangen."

'De negen stokjes' is onder meer verkrijgbaar via Boekscout.