menu Sluit het hoofdmenu

Circusdag: Bartiméus 100 jaar!

geplaatst op Jongleren met ringen

Omdat Bartiméus dit jaar 100 jaar bestaat hebben we op school een groot feest. Een heuse circusdag!

Vandaag is het groot feest. Bartiméus bestaat deze week 100 jaar en dat gaan we vieren. Nadat we allemaal op school zijn aangekomen gaan we naar de gymzaal. 

In de gymzaal gekomen ziet het er allemaal anders uit dan we gewend zijn. Er hangt een groot doek, op de vloer ligt een groot zeil. Na het oefenen gaan we hier onze voorstelling op geven. Verder liggen er grote ballen om op te lopen, staat er een evenwichtsbalk en zijn er kleine ballen om mee te jongleren. Het is te veel om op te noemen. 

In groepjes gaan we met elkaar de hele ochtend oefenen. Na de lunch gaan we omkleden en kiezen we twee onderdelen die we aan het publiek willen laten zien.

Dan komen er ouders en de kinderen van groep 1 en 2 van basischool De Rank. Zij komen onze voorstelling bekijken. 

Er is muziek, kinderen op kleine fietsen, op de trapeze, lopend op een bal of evenwichtsbalk, jongleren met ballen en ringen en ga zo maar door. Een groot feest! Na afloop krijgen we een groot applaus. Voor de kinderen is er een zakje met knettersnoep en dan gaan we weer terug naar school. Op school staat drinken en iets lekkers klaar. De ouders kunnen al ons wrk van de projectweek nog bekijken.

Het was een erg leuke dag!