menu Sluit het hoofdmenu

Campagne Ongehoord & Ongezien onder aandacht bij gemeenten

geplaatst op Berdien een van de 12 ambassadeurs van Ongehoord en Ongezien

Van zondag 11 november tot en met vrijdag 23 november kunt u horen en lezen over de campagne Ongehoord & Ongezien. Tijdens deze campagne staan mensen met een visuele en/of auditieve beperking centraal die zich inzetten voor bewustwording bij gemeenten. Dit doen zij onder andere door persoonlijke verhalen te delen. Verhalen die voornamelijk gaan over problemen die zij ondervinden in hun dagelijks leven door hun beperking(en). En hopelijk gaan juist die verhalen een positieve verandering opleveren!

Maar liefst één op de tien Nederlanders heeft een beperking in horen en/of een beperking in zien. Hun zorg en ondersteuning moet grotendeels vanuit de gemeente komen. Steeds vaker blijkt dat deze mensen niet de zorg en ondersteuning krijgen waar ze recht op hebben of de communicatie met de gemeente zeer moeizaam verloopt.

Aandacht en inleving is cruciaal

Twaalf ambassadeurs van de campagne Ongehoord & Ongezien laten horen waarom aandacht en inleving cruciaal zijn. Elke ambassadeur komt uit een andere provincie; samen staan ze symbool voor een belangrijk deel van de inwoners van ons land. Wat zij willen? 'Net als iedereen, gezien en gehoord worden. Alleen dan kunnen we met de gemeente zorg en ondersteuning regelen die écht passend is. En dan kunnen we leren, studeren, werken, vrijwilligerswerk doen, kortom: gewoon meedoen in het dagelijks leven.'

Het nieuwe platform staat open voor zorg- en ondersteuningsvragen, kortom de basis van elke goede begeleiding. Een van de ambassadeurs, Berdien uit Groningen, formuleert het pakkend: 'Een goede begeleider of contactpersoon maakt een wereld van verschil'.

Goed leven voor mensen met een visuele beperking

Bartiméus steunt deze campagne, omdat het aansluit bij wie we als organisate willen zijn. In alles wat we doen, willen we een betekenisvolle bijdrage leveren. Ondersteuning die niet alleen (praktische) oplossingen biedt, maar er écht toe doet! Zo kunnen we bijdragen aan goed leven voor alle mensen met een visuele beperking. Met een passend aanbod en ondersteuning voor hen en voor de mensen die professioneel of persoonlijk bij hen betrokken zijn.

Bij Bartiméus denken we in mogelijkheden en vanuit die gedachte willen wij u ondersteunen, zodat u het leven kunt leiden dat bij u past. Waar u dat nodig hebt: thuis, op school of werk en onderweg. Ú kiest hoe u leeft en wat u nodig hebt. Wij willen er zijn voor u!

Ga naar de website ongehoordongezien.nl en kijk wat we met elkaar kunnen doen om mensen met een visuele en/of auditieve beperking een gelijke kans te geven.