menu Sluit het hoofdmenu

Boekenweek op de Bosschool

geplaatst op Opening boekenweek

Nederland kent een jaarlijkse Kinderboekenweek. Deze is in het leven geroepen om lezen en voorlezen bij kinderen te stimuleren. De week heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema""Vriendschap". Ook op de Bosschool wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Deze week werd de boekenweek feestelijk geopend.

Deze week vond op de Bosschool de feestelijke opening van de Kinderboekenweek plaats. Het landelijke thema van de boekenweek wordt vertaald naar een thema dat aansluit bij de leef-en belevingswereld van de leerlingen op school. Deze keer was vertalen niet nodig, want ook de Bosschool is "vriendschap" dagelijks aan de orde.

De week werd zoals ieder jaar geopend met een halbijeenkomst. BIj binnenkomst zette Myra, onze muziekdocent, het bibliotheeklied in. Veel leerlingen kunnen dit lied al meezingen, dus de sfeer zat er meteen goed in. Na het lied nam juf Renate de microfoon over en las een verhaal voor over Snuf de hond. HIj was verdrietig en voelde zich alleen. Zijn baas ging daarom op zoek naar een vriend voor Snuf. Deze werd gelukkig snel gevonden en daarna werd het leven een stuk leuker voor Snuf. Samen dingen doen en dingen met elkaar delen is fijn!

Juf Annette en juf Renate hebben het verhaal uitgebeeld mbv twee knuffelhonden; Bingo en Vlekkie. Op deze manier wordt voor de leerlingen op auditieve en visuele wijze  duidelijk gemaakt wat begrippen als "samen"en "vriendschap" betekenen. De leerlingen hebben aandachtig geluisterd en genoten van het verhaal. Gelukkig is de boekenweek nog niet voorbij. De hele week gaan we in de klassen boeken voorlezen over Vriendschap en praten en werken we over dit thema. Ook zal er een aantal keren voorgelezen worden in de hal. Was het het hele jaar maar boekenweek.......