menu Sluit het hoofdmenu

Bezoek aan Techniekmuseum Heim

geplaatst op Muziek maken met glazen water.

Nadat we maandag een spetterende opening hadden van onze project weken mochten we dinsdag 6 oktober met de trein naar Hengelo! We gingen op bezoek bij het Heim museum. Een techniek museum.

We werden verdeeld in twee groepen, onder/middenbouw en de bovenbouw. Het ochtend programma bestond uit proefjes en een rondleiding. Meneer Johan vertelde ons over de verschillende machines die er in het museum staan, ook mochten we dingen voelen en zette hij verschillende machines aan.

Bij de proefjes hebben we ons zelf laten draaien, je moest een stuur vasthouden en gaan zitten op een kruk, als je het stuur dan naar links deed ging je ook die kant op. Dat was toch wel heel bijzonder. We hebben ook met een föhn een pingpongballetje omhoog gehouden.

’s Middags heeft de ene groep “Spel Der Techniek” gedaan en de andere “Ballonrace” en we mochten in een ruimte kijken met allemaal oude telefoons. Je kon elkaar zelfs bellen. Daar konden we lekker met elkaar bijkletsen. Er stond een oude telefooncel, dat was wel speciaal. Eerst geld erin doen en dan pas kunnen bellen.

We hebben een erg leuke dag gehad bij Heim en met de trein gingen we weer richting Lochem. We willen de begeleidsters van Syntus nog bedanken voor al hun hulp tijdens onze heen en terug reis!