menu Sluit het hoofdmenu

Bewoonster runt inzameling voor Uganda

geplaatst op Diny overhandigt cheque aan ontwikkelingswerker

Vanuit haar zorgappartement bij Bartiméus in Ermelo heeft Diny Veltmaat vier jaar lang zelfgemaakte cadeautjes verkocht ten bate van een ontwikkelingsproject in Uganda. De opbrengst van EUR 2089,75 overhandigde ze vol trots aan de ontwikkelingswerkster die voor een bezoek in Nederland was.

Het lijntje met ‘Uganda’ is jaren geleden gelegd toen bewoonster Diny via een begeleidster hoorde van het project. Het project heeft tot doel om kansarme en zieke kinderen in Afrika te helpen. Hiervoor werkt medisch analist Renske Bakker als vrijwilliger voor een babytehuis en een tehuis voor gehandicapten.

Verkooppunt

Diny was zo enthousiast dat ze besloot om zich hier voor in te zetten en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Samen met vrienden en kennissen pakte ze dit grondig aan. Ze verkocht producten die door de mensen in Uganda zelf worden gemaakt. Daarnaast maakte ze met 5 à 6 vrienden en kennissen uit de buurt kleine cadeautjes zoals gebreide en vilten muisjes, egeltjes van boeken en anti-geweldhuisjes. Deze heeft Diny vanuit een verkooppunt in haar woning vervolgens aan de man gebracht.

Kunstenares

Diny is kunstenares en geeft workshops. Vorige week verzorgde zij een workshop voor de zoon van Renske, Zefanja en zijn neefjes.

Diny glunderde toen ze de opbrengst bekend kon maken tijdens een presentatie over het project in Ermelo. Bij de presentatie waren verschillende begeleiders, familie en vrienden aanwezig. Ontwikkelingswerkster Renske nam de cheque in ontvangst en toonde zich enorm dankbaar. 'Dank voor je grote inzet Diny. Wij waarderen dit enorm!'

Diny blijft actief met het verkopen van spullen voor Uganda. Alleen al op de presentatieavond steeg het bedrag dat Renske mee kan nemen met 200 euro.

Website Afaayo Foundation (Medicare for everyone).