menu Sluit het hoofdmenu

Beter bewegen met slim lichtgordijn

geplaatst op Slim lichtgordijn Bartiméus

Door hun meervoudige beperking komen de bewoners op het Bartiméus-terrein niet snel uit zichzelf in beweging. Het werken met lichteffecten is één van de manieren om ze wél te laten bewegen. Daarom werken we aan een aantal lichtgordijnen met slimme technologie. “Voor mensen met een meervoudige beperking is bewegen niet vanzelfsprekend, terwijl het wel belangrijk is voor hun gezondheid. Daarom doen we er bij Bartiméus alles aan om bewoners uit te dagen om wél in beweging te komen."

Projectleider Eric Velleman: "En dat doen we bijvoorbeeld met prikkels en lichteffecten. We zijn nu bezig met het ontwikkelen van lichtgordijnen die werken met kinect technologie. Door deze technologie (via PC) reageert het gordijn op beweging - wie bij het beeldscherm van de computer in beweging komt, wordt beloond met allerlei licht- en kleureffecten in het gordijn.”

Waardevolle feedback

“De afgelopen periode hebben we getest met een proefmodel. Bewoners en medewerkers van Bartiméus konden het model uitproberen. We kregen veel enthousiaste reacties en waardevolle feedback. Op basis daarvan zijn we het eerste prototype aan het uitwerken. Met dit prototype gaan we verder onderzoeken hoe we de lichtgordijnen uiteindelijk het beste kunnen bouwen.”

Bron: steunbartimeus.nl