menu Sluit het hoofdmenu

Beeldenexpositie 'De kunst van het anders zien XXVII'

geplaatst op Afbeelding: kunstwerk vogel KUBES

Van 31 maart t/m 4 juli 2015 is de beeldenexpositie 'De kunst van het anders zien XXVII' te zien in Museum Stadskasteel Zaltbommel. De expositie is georganiseerd door Stichting KUBES (Kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden), een vrijwilligersorganisatie met als centraal doel de deelname van blinden en slechtzienden aan het kunstzinnige en culturele leven te stimuleren.

Museum Stadskasteel Zaltbommel presenteert in de periode van 31 maart tot 4 juli 2015 een beeldententoonstelling met werk van blinde en slechtziende kunstenaars, waarvan een twintigtal beelden in de tuin en een twintigtal in het kasteel staan. Beelden die buiten de vitrines staan, zijn te betasten.

Zware beelden, gehouwen uit harde steen, kleine tere beeldjes die gemaakt zijn van albast, speksteen e.d. Bronzen beelden en keramiek…de kunstenaars hebben alle technieken gebruikt om te scheppen. Voelend en turend hebben zij gezocht naar de zij naar de juiste vormen.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 13:00 - 17:00 uur. Het museum is op 1e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag gesloten.

Locatie

Museum Stadskasteel Zaltbommel
Nonnenstraat 5-7
5301 BE Zaltbommel
0418 - 51 26 17

Kijk voor meer informatie op de website van KUBES en Stadskasteel Zaltbommel.