menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus zet nieuwe koers in

geplaatst op Strategische koers van Bartiméus met juichende mensen op weg en zon

Ervoor zorgen dat alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is de stip op de horizon waar Bartiméus naar streeft en de kern van de nieuwe strategische koers die is ingezet.

De wereld om ons heen verandert, steeds sneller lijkt het wel. Zo hebben technologische ontwikkelingen een grote impact op ons allemaal en zeker voor mensen die slechtziend of blind zijn. Als Bartiméus willen wij inspelen op wat om ons heen gebeurt en op de veranderende wensen en verwachtingen van mensen die slechtziend of blind zijn en ieder die hen persoonlijk of professioneel ondersteunt. In onze strategische koers ‘Luisterrijk en opzienbarend’ hebben we weergegeven hoe we - waar mogelijk en wenselijk samen met anderen - ervoor zorgen dat alle ruim 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Onze strategische koers is geen vastomlijnd plan, maar een stip op de horizon die de richting bepaalt en welke stappen we moeten zetten. We willen al werkende weg in blijven spelen op wat er binnen en buiten onze organisatie gebeurt en vooral op wat mensen die slechtziend of blind zijn belangrijk vinden.

Koerslijnen

Om wat wij voor ogen waar te maken, is meer nodig dan wat we nu doen: onderwijs, ondersteuning, arbeidstoeleiding, zorg, kennis ontwikkelen en delen. Op zeven gebieden - koerslijnen - zetten we extra mensen en middelen in om onze ambities waar te maken en ertoe bij te dragen dat mensen die slechtziend of blind zijn zo optimaal mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving.

In een animatiefilmpje zetten we de koers kort uiteen. Het filmpje kunt u bekijken en beluisteren, ga naar ons koersfilmpje. Ook hebben we een brochure voorradig waarin de strategische koers en de achtergrond verder beschreven staat.

Gaat u met ons mee op pad?

Bartiméus heeft dus een stip aan de horizon gezet. Maar die stip kunnen we niet alleen bereiken. Daarom nodigen we iedereen uit met ons mee op pad te gaan.

Wilt u meer weten, de brochure bestellen, heeft u concrete ideeën, wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar koers@bartimeus.nl