menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus wint ‘Accelerator Award’ ‘Ik zorg VR’

geplaatst op Bartiméus wint Accelerator Award Ik zorg VR

Op vrijdag 25 november jl. organiseerde Zorginnovisie een VR-ideathon, voor patiënten en professionals vanuit de zorg, technologie en andere sectoren, om samen concrete toepassingen voor virtual reality en augmented reality in de zorg te bedenken. Bartiméus won de ‘Accelerator Award’ voor het beste VR/AR idee om het ook daadwerkelijk verder uit te kunnen werken.

Vanuit Bartiméus waren projectleider Paul de Nooij en Emma Heitbrink van ICT4VIP en een drietal ervaringsdeskundigen, Tim, Jorrit en Richard aanwezig om deze dag mee te denken. Het idee van de VR/AR-ideathon is om het beste virtual reality idee te bedenken om de zelfredzaamheid van kwetsbare burgers te bevorderen. Na uitleg over wat Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) precies inhouden en uitleg over hoe je ideeën tot concepten kunt uitwerken, hebben Bartiméus, Sûnenz en Reinaerde een pitch gehouden over hun uitdaging en vraagstuk richting cliënten en doelgroep.

VR en AR oplossingen voor mensen met visuele beperking

De pitch van Bartiméus: ga de uitdaging aan om deze zeer visuele toepassingen (VR/AR) te bekijken vanuit een beperkt visueel perspectief. Voor een idee voor Bartiméus hebben twee groepen druk gebrainstormd. Deze ideeën hebben ze eind van de middag in de plenaire sessie gepresenteerd aan een jury, waarin vanuit elke zorgorganisaties een vertegenwoordiger deelnam. Voor Bartiméus was dat Paul de Nooij. Hij mocht een cheque uitreiken aan het beste idee voor Bartiméus, waarmee het idee verder uitgewerkt kan worden.

VR/AR bril

Het winnende idee voor Bartiméus werd een VR/AR bril voor slechtziende mensen, die obstakels kan detecteren en benoemen, waardoor de persoon beter zicht krijgt op zijn omgeving. De sponsoren, Redmax, Ordina en Twnkls Augmented Reality, hebben dit idee daarna ook nog beloond met de ‘Accelerator Award’, waarmee ze zich committeren in tijd en/of middelen om met Bartiméus samen het idee verder uit te werken.

Winnende idee tijdens VR-ideathon voor Bartiméus: VR/AR bril voor slechtziende mensen

Een VR/AR bril voor slechtziende mensen die obstakels kan detecteren en benoemen, waardoor de persoon beter zicht krijgt op zijn omgeving