menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus viert 100e verjaardag ook tijdens ZieZo-beurs

geplaatst op Afbeelding: voorkant uitnodiging Bartiméus Festival

Voor iedereen die niet of niet goed kan zien. Van donderdag 9 t/m zaterdag 11 april viert Bartiméus haar 100-jarige jubileum met een Bartiméus Festival tijdens de ZieZo in Expo Houten. Bartiméus begon met een blindenschool in Zeist en is anno 2015 uitgegroeid tot een landelijke expertise-organisatie voor slechtziende en blinde mensen. En dat is terug te zien in de programmering van het festival. Met onder meer podiumoptredens van artiesten, live-cooking, de nieuwste ICT-gadgets en ruime keuze uit workshops.

Bartiméus ondersteunt jaarlijks ruim 12.000 cliënten. Voor het gestelde vertrouwen in de organisatie wil Bartiméus haar (oud)cliënten betrekken bij de viering van het 100-jarige jubileum en cliënten en belangstellenden op deze wijze het feest mee laten vieren. De ZieZo-beurs - waar jaarlijks zo'n 8000 bezoekers naar toe komen - is hiervoor dé aangewezen locatie!

Bartiméus Festival Programma

Een VIP Innovatielounge waar belangstellenden de nieuwste ICT-gadgets als Virtual Reality bril kunnen uitproberen en in de Gamestudio staat een geluidenwand. Met podiumoptredens van artiesten zoals Anne Keizer, bekend van de Voice of Holland en Blinde Ed die hoog scoorde bij het televisietalentenjachtprogramma X-factor. Vier getalenteerde leden van de band Chilledue met Bert Louissen zullen de 70er jaren muziek laten herleven. Een 40-koppig zangkoor richt zich op Nederlandstalig repertoire. Een jonge veelbelovende kok verwent bezoekers tijdens live-cooking presentaties. En de durfals testen we op algemene kennis tijdens de 'De 100 win wat kennisquiz' en wie wil, kan onder professionele begeleiding een salsadansje wagen op de dansvloer. Voor de puzzelliefhebbers is er 3D puzzelplezier en voor de tassenliefhebbers valt er ook wat te scoren. Op zaterdag is cabaretière Pien Ankerman, onder meer bekend van de Libelle Zomerweek, aanwezig om het Festivalprogramma op humoristische wijze aan elkaar te praten.

Het gehele Bartiméus Festivalprogramma kunt u vinden op www.bartimeus.nl/festival. Vier ook onze verjaardag mee. Van te voren aanmelden stellen we zeer op prijs!