menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus start sportief najaar

geplaatst op deelnemers aan de Blind Run 2018

Bartiméus is een sportief najaar gestart. Afgelopen week vond op het terrein van Bartiméus in Doorn The Blind Run plaats en bij Bartiméus in Zeist volgden docenten van diverse basisscholen bewegingsonderwijs gericht op leerlingen met een visuele beperking. Bartiméus zet zich in voor een samenleving waarin iedereen die blind of slechtziend is het leven kan leiden zoals hij of zij dat zelf wil. De komende maanden laat Bartiméus zien wat dat betekent op het gebied van sport. Want afhankelijk van je behoefte en ongeacht je visuele beperking zijn er binnen en buiten Bartiméus veel mogelijkheden om te sporten en in beweging te blijven.

Wil jij jezelf uitdagen met een extreme sport of zoek je laagdrempelige mogelijkheden om in beweging te blijven. Waar loop jij warm voor? Op de webpagina www.bartimeus.nl/sport vind je vanaf nu iedere week nieuwe tips en inspiratie. Ook bevat de site diverse publicaties voor bijvoorbeeld specialisten, ouders en docenten, zoals ‘Speel de bal’, ‘Blindelings bewegen’ of dvd’s over leren fietsen.

Welke sport past bij jou?

We organiseren het hele jaar verschillende workshops, trainingen en clinics, waardoor je kunt ontdekken welke sport eigenlijk bij je past, je kunt leren fietsen of je eigen sportvaardigheden kunt vergroten. Ook zorgen we op onze en andere scholen voor uitdagende gymlessen, nemen we sport- en spelactiviteiten op in onze zorgplannen en kunnen de bewoners van onze woningen met een meervoudige beperking deelnemen aan sportclubs of een sportdag. In de agenda op de website staan activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

Tip van deze week: zaterdag 7 oktober jl. vond op het terrein van Bartiméus in Doorn The Blind Run plaats. Organiseer zelf ook een Blind Run. Bij The Blind Run lopen deelnemers in duo's, waarvan één persoon blind, slechtziend of geblinddoekt is. Vereniging Bartiméus Sonneheerdt laat met het sponsorevenement mensen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Scholen kunnen de activiteit inzetten om geld in te zamelen of om begrip te vergroten bij medescholieren van een leerling die blind of slechtziend is.

Hoe zie jij sport? Doe mee en ga naar www.bartimeus.nl/sport voor meer informatie.