menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus praat je helemaal bij tijdens Ziende(r)ogen

geplaatst op Innovaties

Op zaterdag 23 januari a.s. vindt de zesde editie van Ziende(r)ogen plaats in Utrecht. Dit jaar is het thema 'innovatief'! Met alles over spraakmakende innovaties die je helpen om je leven te leiden zoals jij dat wilt, ook als je minder goed gaat zien. Met als hoofdgastspreker astronaut André Kuipers. Bartiméus geeft deze dag drie interessante workshops over innovaties. Er is nog plek, meld je snel aan.

Workshop 1

Beacons: de toekomst van oriëntatie en navigatie binnenshuis
Interesse in de nieuwste snufjes? Met de Beacons technologie kun je via je smartphone lokaliseren en navigeren in een ruimte waar geen GPS beschikbaar is. Door een bluetooth-signaal kun je handige en interessante informatie op je mobiel ontvangen. Daarbij is het mogelijk om met een kaart van de locatie te navigeren.

Workshop 2

Technologie en Domotica: wat zegt het jou?
Je thermostaat bedienen met je mobiele telefoon kan nu al. Binnenkort kun je ook je wasmachine en je koffie apparaat - op afstand -  met je mobiele telefoon bedienen. Mensen en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij maken technologie, en technologie maakt ons. Hoe worden we hierdoor beïnvloedt?

Workshop 3

Beeld in geluid met Audiodescriptie APP!
Als je niet goed kunt zien, is een film of televisieprogramma vaak moeilijk te volgen. Spannende momenten gaan bijvoorbeeld ongemerkt voorbij als er niets wordt gezegd. Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem tijdens pauzes in dialogen de visuele elementen beschrijft, zoals personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Kijk voor uitgebreide info over de workshops, het aanmelden én het gehele programma op de site van www.slechtziendendag.nl

*** Deze dag maak je kans op het WINNEN van een APPLE WATCH door te stemmen op je favoriete Buzzpatroon! ***