menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus op Seniorenbeurs in Enschede

geplaatst op Man en vrouw achter laptop

Op donderdag 23 april staat Bartiméus met een infostand op de Seniorenbeurs in Enschede. Steeds meer mensen leren omgaan met een blijvende visuele beperking zoals bijvoorbeeld macula degeneratie (MD). Bartiméus laat zien dat er - ook met een blijvende visuele beperking - veel mogelijkheden zijn. In de stand verstrekken onze professionals informatie over onder andere hulpmiddelen, aanpassingen in huis, mobiliteit en het oppakken van sociale activiteiten. Wij ontmoeten u graag!

Bartiméusstand
In de stand (nr. 47) kunt u algemene informatie verkrijgen over de dienstverlening van Bartiméus; specialist in leven met een visuele beperking. Maar ook informatie over toegankelijkheid van smartphones en tablets, verlichting en inrichting, activiteiten én niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daarnaast zijn er diverse demonstraties van handige (lees/ICT)hulpmiddelen die uw zelfstandigheid vergroten. Uiteraard beantwoorden onze professionals ook specifieke vragen. 

Seniorenbeurs
De Seniorenbeurs wordt eens in de twee jaar georganiseerd door Alifa Welzijn Ouderen. Meer dan 60 organisaties, instellingen en bedrijven op het gebied van wonen, zorg, gezondheid, vrije tijd, mobiliteit en verkeersveiligheid presenteren zich op deze beurs. Iedereen is welkom in de Diekmanhal om zich te laten informeren over de vele voorzieningen en activiteiten voor senioren. Op het podium vinden doorlopend optredens plaats. 

De Seniorenbeurs vindt plaats in de Diekmanhal aan de J.J. van Deinselaan 22 in Enschede, van 10.00 - 16.00 uur. Entree is gratis.