menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus op nieuwe locatie in Amsterdam

geplaatst op Plaatsnaambord Amsterdam

Sinds vorige maand is Bartiméus te vinden op een nieuwe locatie in Amsterdam. Op de zesde etage van het Einsteingebouw aan de Kabelweg 21 staat een team van veertien deskundigen klaar. ‘We ondersteunen mensen die slechtziend of blind zijn om het maximale uit het leven te halen. Daarom vinden we het belangrijk dat onze kennis en kunde dicht bij de cliënten beschikbaar is.’

'Op onze locatie in Amsterdam doen we onderzoek naar de visuele functies en naar passende hulpmiddelen en ook zo nodig gecombineerd met neuropsychologisch onderzoek', aldus Renske Bosman, maatschappelijk werker bij Bartiméus in Amsterdam.

‘Daarnaast nemen we intakes af en kunnen we een computertoegankelijkheidsonderzoek inzetten. We richten ons op alle doelgroepen, dus van kinderen tot volwassenen én ook bij een meervoudige beperking.'Onderzoeksruimte bij Bartiméus in Amsterdam
 
Op de locatie is het voor mensen met gezichtsvelduitval ook mogelijk om een kijktraining te volgen.

Doorverwijzing naar Bartiméus

Wanneer een oogarts niets meer kan betekenen, kan een volgende stap zijn te leren omgaan met de visuele beperking, te kijken naar hulpmiddelen, aanpassingen en het aanleren van compenserende vaardigheden, bijvoorbeeld bij het reizen. De oogarts zal dan doorverwijzen naar een expertise-organisatie als Bartiméus.

Het doorverwijzen voor iemand met een meervoudige beperking gaat via de AVG-arts van de zorginstelling.

Afspraak maken

Voor het inschakelen van onze ondersteuning is een verwijzing van de (oog)arts nodig is, vandaar dat de locatie alleen op afspraak bezocht kan worden. Het Bartiméus Informatiepunt is daarvoor telefonisch bereikbaar via 088 - 88 99 888 (bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur). Indien gewenst kunnen wij ook terugbellen.