menu Sluit het hoofdmenu

Expertise delen op Vision 2017

geplaatst op Logo Internationaal congres Vision 2017

Van zondag 25 t/m donderdag 29 juni wordt in Den Haag het 12e Internationale congres VISION gehouden. Dit congres wordt georganiseerd door de International Society for Low Vision Research and Rehabilitation (ISLRR), waarbij Nederland dit jaar als host optreedt. Het thema is ‘Low vision rehabilitation, a global right’. Nederlandse onderzoeksinstituten, zorg- en expertiseorganisaties - waaronder Bartiméus - trekken samen op om van VISION 2107 een groot succes te maken.

Professionals van over de hele wereld komen later deze maand naar Den Haag om kennis te nemen van de laatste stand van zaken op het gebied van ‘low vision rehabilitation’.

Vanuit VIVIS verzorgen Bartiméus, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting een gezamenlijke grote stand op VISION 2017. Hier kunnen deelnemers aan het congres terecht voor informatie over onze kennis(producten) en expertise op het gebied van blind- en slechtziendheid. Daarnaast zullen onze professionals in de stand aanwezig zijn voor een ‘meet & greet’ met of zonder demonstratie of uitleg over onze kennisproducten en expertise. Ook verzorgen de drie zorgorganisaties verschillende inhoudelijke bijdragen aan het programma.

Goed leven

Bartiméus wil bijdragen aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn, op alle levensgebieden en in alle levensfasen. In meer dan 100 jaar zijn we uitgegroeid tot een landelijk werkende expertiseorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een visuele beperking. We werken permanent aan het vergroten van kennis op het gebied van leven met een visuele beperking. We werken naar de laatste inzichten, met innovatieve middelen en zorgen ervoor dat onze medewerkers goed opgeleid zijn en zich permanent bijscholen.

Toonaangevend

Onze medewerkers krijgen de ruimte om hun innovatieve ideeën om te zetten in kansrijke nieuwe ontwikkelingen en om (wetenschappelijk) onderzoek te doen naar de werking ervan. Dit gebeurt vrijwel altijd samen met wetenschappelijke instellingen, hbo onderwijs en andere kennisinstituten. Zo zijn we permanent bezig onze expertise te vergroten, waarbij de vragen van mensen met een visuele beperking de motor zijn en de richting bepalen. Als expertiseorganisatie hebben we ook de maatschappelijke opdracht om (nieuwe) kennis beschikbaar te stellen aan anderen: samenwerkingspartners in de zorg, leerkrachten in het reguliere onderwijs, gemeenten, wijkteams, maar ook politici, beleidsmakers, werkgevers, et cetera.

Iedereen die in zijn dagelijks werk te maken heeft of krijgt met mensen met een visuele beperking kan bij ons terecht voor advies of ondersteuning. Zo zijn we toonaangevend in het voortdurend innoveren van ons werk voor mensen met een visuele beperking. Met als uiteindelijk doel: een nog betere bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die blind of slechtziend zijn.

Lees meer over Bartiméus op Vision 2017.

** Prinses Margriet der Nederlanden opent maandagochtend 26 juni het internationale VISION 2017 congres in The World Forum in Den Haag **