menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus Onderwijs partner in nieuw Europees project voor onderwijs vernieuwing – MoLLVIS

geplaatst op

Voor visueel beperkten is het leren van een (buitenlandse) taal van belang voor effectieve communicatie, sociale integratie en carrière kansen. Helaas zijn veel ontwikkelaars van software  applicaties niet bekend met de toegankelijkheidsrichtlijnen voor het ontwikkelen van software applicaties volgens het principe ‘Design for All’. Hierdoor zijn veel ontwikkelde apps niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Het MoLLVIS project ontwikkelt daarom toegankelijke apps voor het leren van talen.

Het leren met mobiele apparaten zoals een tablet computer en een smartphone heeft veel mogelijkheden, is overal mee naar toe te nemen en is gemakkelijk te bedienen door de touch interface.

Het Europese project MoLLVIS is een samenwerking tussen onderwijs instellingen voor visueel beperkten en taal instituten in de landen Duitsland, Italië, Roemenië en Nederland. Bartiméus Onderwijs is de Nederlandse partner met onderwijs voor leerlingen met een visuele beperking, Corporate Quilt B.V. in Maarn houdt zich bezig met corporate communicatie en is de Nederlandse partner voor de ontwikkeling van de content.  De hoofddoelstelling van het project MoLLVIS is het ontwikkelen van apps voor het leren van de Duitse taal in de partner landen en is toegankelijk voor een ieder, ook voor visueel beperkten. De methode is gebaseerd op verstaan en spreken van de taal en zal uitkomen voor  tablet pc’s en smartphones met een besturingssystemen iOS, Android en Windows 8.1.

De ontwikkeling is voorjaar 2014 van start gegaan en de eerste versies worden momenteel getest.

Voor meer informatie contact Henk Snetselaar e-mail: hsnetselaar@bartimeus.nl