menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus laat team Microsoft ervaren tijdens #Blindvoor1dag

geplaatst op Team Microsoft NL Blind voor 1 dag

Woensdag gaan verschillende teams aan de slag voor hét zomerevent 'Blind voor 1 dag' van het Oogfonds om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes. Bartiméus trekt deze dag op met team Microsoft om hen te laten ervaren wat niet of weinig zien betekent in het dagelijks leven en werk. IT-ers, productmanagers, directie en consultants van Microsoft gaan voor 1 dag blind en worden begeleid door computerprofessionals van Bartiméus.

Het Microsoftteam heeft twee medewerkers met een visuele beperking. De goedziende medewerkers willen zich 1 dag inleven door met een speciale (simulatie)bril activiteiten te ondernemen om zo te ervaren wat slechtziend- of blindheid inhoudt.

Meer begrip voor onze slechtziende en blinde collega’s

Het team wil uiteraard geld ophalen voor onderzoek naar oogziekten, maar daarnaast ook meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en uitdagingen die mensen met een visuele beperking in hun dagelijks leven en werk ervaren. 'Op deze manier krijgen we niet alleen meer begrip voor onze slechtziende- en/of blinde collega’s, tegelijkertijd kunnen we ons nog beter inleven in de diverse groep klanten die Microsoft rijk is', aldus Cara Antoine Chief Marketing & Operations Officer van Microsoft NL.

Bijdrage Bartiméus

Bartiméus is aangehaakt bij dit bijzondere event en gaat woensdag 21 juni samen met Visio het Microsoftteam begeleiden. Erica van Harn, adviseur toegankelijkheid bij Bartiméus: 'Bartiméus streeft naar een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Dit is zo'n mooi event waarbij we onze kennis kunnen delen als het gaat om toegankelijkheid. Het begint namelijk allemaal met een stuk bewustwording. We starten met stoklopen met simulatiebril op door het pand van Microsoft, vervolgens gaan we blind lunchen en geven we een PC-, laptop- en iPad-training. Op deze wijze willen we de goedziende Microsoft medewerkers laten ervaren wat het betekent als je blind of slechtziend bent in combinatie met het dagelijks leven. Waar lopen zij tegenaan en wat zijn de mogelijkheden op ICT-gebied? En hoe kun je als goedziende rekening houden met collega's met een visuele beperking? We gaan er met elkaar een geweldige ervaringsdag van maken! Ik ben ook erg benieuwd hoe het team het gaat ervaren en welke reacties we gaan krijgen.'

Microsoft wil samen met haar partners ervoor zorgen dat zowel online als offline (beeld)materiaal beter toegankelijk wordt voor spraaksoftware en het gebruik van een brailleleesregel. Bartiméus wil graag haar kennis en kunde inzetten zodat ze dit doel kunnen bereiken.

Blind voor 1 dag - 21 juni a.s

Het Oogfonds roept iedereen op om woensdag 21 juni 2017, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. Doel is om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes. Meer info over dit event kunt u vinden op blindvoor1dag.nl.

Meer weten over de Belevingsactiviteiten van Bartiméus?

Meer weten over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een visuele beperking?

Header Blind voor 1 dag 21 juni 2017