menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus is jarig: 100 jaar!

geplaatst op Bartiméus 100 jaar; jubileum

Vandaag bestaat Bartiméus precies 100 jaar. We kunnen er trots op zijn wat we in al die jaren samen met mensen die slechtziend of blind zijn bereikt hebben. Maar er ligt ook nog een opdracht voor de toekomst. Met innovatieve ontwikkelingen en vanuit 100 jaar ervaring willen we ervoor zorgen dat mensen die blind of slechtziend zijn, nu en in de toekomst gelijkwaardig kunnen blijven meedoen.

1915-1916

Bartiméus begint als ‘Vereeniging tot bevordering van christelijke opvoeding en onderwijs voor blinde kinderen en jongelieden’ in Utrecht. De oprichting vindt plaats op 14 oktober 1915, maar werd officieel goedgekeurd door HKH Koningin Wilhelmina op 27 januari 1916. Inmiddels is Bartiméus anno 2015 uitgegroeid tot landelijke expertise-organisatie voor mensen met een visuele beperking van alle leeftijden; 0 - 100 jaar!

Onze toekomstdromen

Weet u wat we nog willen bereiken en waar we nog van dromen? Bekijk of beluister onze korte Bartiméus jubileumfilm (duur: 3 minuten).

Wie jarig is trakteert

Vandaag vieren we onze verjaardag met een inspirerend Jubileumsymposium 'Innovatie en Particpatie' bij Bartiméus in Zeist. We delen onze kennis van de afgelopen 100 jaar met onze relaties! De dag staat in het teken van nieuwe methodieken, producten en onderzoeksmethoden. We willen blijven vernieuwen in het belang van mensen met een visuele beperking. En dat doen we al 100 jaar met veel passie!

Volg ons verjaardagsfeestje vandaag op Twitter en Facebook.