menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus herkent onderzoeksresultaten ANBO: risico slechtziende senioren

geplaatst op Oudere dame die slechtziet

Van ouderen met een visuele beperking komt 15% procent soms in gevaarlijke situaties terecht. Dat blijkt uit een onderzoek 'zicht en gehoor' van ANBO en Specsavers onder ruim 9.000 senioren. Het onderzoekt geeft opvallende resultaten. “De uitkomsten van het onderzoek zijn erg herkenbaar", aldus Huub de Haan van Bartiméus.

Op donderdag 23 juli jl. publiceerden Specsavers en ANBO de resultaten van hun onderzoek. Huub de Haan, directeur Dienstverlening bij Bartiméus: "Eerdere onderzoeken laten dezelfde uitkomsten zien. De trend is verontrustend.“

Oproep: betere samenwerking ketenpartners

"Bartiméus spant zich in om aandacht voor deze negatieve trend te krijgen. Wij nodigen onze ketenpartners van harte uit om de oproep te versterken en samen te werken. Veel gevaarlijke situaties kunnen namelijk voorkomen worden. We kunnen door trainingen en revalidatie ouderen helpen de risico's te verminderen. Betere samenwerking in de ketens en vroegtijdige opsporing en herkenning van visuele problematiek kan bovendien leiden tot vermijdbare slechtziendheid en minder gezondheidskosten. We komen graag in contact met partijen die dit doel onderschrijven."