menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus geeft rondleiding in reuzenoog

geplaatst op Opblaasbare oog van Oogfonds

Tijdens de Museumnacht010 (zaterdag 4 maart) en op vrijdag 3 maart geven medewerkers van Bartiméus in een reuzenoog in Het Oogziekenhuis Rotterdam voorlichting over het oog, oogziekten en slechtziendheid en wat Bartiméus kan betekenen voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Altijd al willen weten hoe een oog er van de binnenkant uitziet? Loop dan op vrijdag 3 maart overdag of op zaterdagavond 4 maart (tijdens de Museumnacht010) binnen bij Het Oogziekenhuis. Daar staat een reuzenoog met een diameter van 4 meter, waar je in kunt lopen en zo kunt zien hoe het oog er van binnen uitziet, zoals het netvlies en de lens. Medewerkers van Bartimeus geven uitleg over de werking van het oog, laten veelvoorkomende aandoeningen in het oog zien, en vertellen wat Bartiméus kan doen voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Museumnacht

Omdat Het Oogziekenhuis Rotterdam een verrassende kunstcollectie heeft en een spannend interieur, neemt het deel aan de Museumnacht010 dat op zaterdag 4 maart van 20:00 tot 1:00 uur wordt gehouden. Ze besteden dan aandacht aan kunst, maar op een ludieke manier uiteraard ook aan oogheelkundige zaken.

Onderdeel van het programma daar is het Opblaasbare Oog van het Oogfonds. Dat is ontwikkeld om mensen te informeren over oogziektes en de alarmsignalen die daaraan voorafgaan. Door de vergrijzing en door ouderdomsziekten worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte.
De medewerkers van Bartiméus geven in het Opblaasbare Oog tijdens de Museumnacht en op vrijdag 3 maart overdag voorlichting over wat er met eenoogaandoening nog mogelijk is.

Het Oogziekenhuis Rotterdam is gevestigd midden in Rotterdam aan de Schiedamsevest 180. Kijk voor meer informatie op de website museumnacht010.nl.

3D-schilderij

Bij het Opblaasbare Oog is ook een groot 3D-schilderij van kunstenares Cristel de Buijzer te zien. Door het 3D-effect kunnen mensen die slechtziend of blind zijn  zich ook een voorstelling maken wat er op het schilderij is afgebeeld. Cristel geeft momenteel tevens een workshop 3D-schilderen voor mensen die slechtziend of blind zijn op de vestiging van Bartiméus in Rotterdam.