menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus gastheer wetenschappelijk onderzoeksprogramma visuele sector

geplaatst op bartiméus vlag

Bij Bartiméus in Ermelo vindt maandag de jaarlijkse ontmoetingsdag plaats van InZicht, het wetenschappelijke en meerjarige onderzoeksprogramma in Nederland gericht op mensen met een visuele beperking. Thema van de dag: Activeren van eigen regie door innovatie technologie.

Centraal op deze dag staan nieuwe technologische ontwikkelingen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Deze technologie biedt veel mogelijkheden om zelf de regie te voeren over je leven als je een visuele of meervoudige beperking hebt. Denk bijvoorbeeld aan 'slimme' navigatie op de smartphone voor mensen met een visuele beperking.

Delen van kennis

Op de ontmoetingsdag delen onderzoekers van universiteiten en hogescholen en professionals in de zorg de resultaten van allerlei onderzoeksprojecten. Lees meer over het dagprogramma. Het is al de twee keer op rij dat deze landelijke ontmoetingsdag plaatsvindt bij Bartiméus.

Expertise-organisatie

De doelstelling van InZicht sluit goed aan op de missie van Bartiméus: ervoor zorgen dat de 300.000 Nederlanders met een visuele beperking het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Onderzoeksprojecten kunnen hier op vele manier aan bijdragen.
 
Bartiméus is als expertise-organisatie in Nederland een belangrijke leverancier van kennis en expertise in het InZicht programma en voert diverse projecten uit.  We werken hierin samen met betrokken organisaties als de Oogvereniging, universiteiten, hogescholen, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting.
 
Een verslag van de ontmoetingsdag komt later beschikbaar op de website van het InZicht programma. Bent u geïnteresseerd in lopende projecten en resultaten van InZicht? Lees meer.