menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus en corona: extra maatregelen

geplaatst op

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt op en ook bij Bartiméus hebben we helaas te maken met besmettingen. De afgelopen dagen zijn meerdere bewoners en medewerkers in Zeist en Doorn positief getest op COVID-19. We doen er alles aan om de verspreiding van het virus in te dammen. Daarom hebben we extra maatregelen genomen.

De besmettingen en de extra maatregelen vragen veel van ons allemaal. We doen een dringend beroep op alle betrokkenen om zich aan onze maatregelen én alle basismaatregelen te houden. Het effect van de maatregelen is afhankelijk van ons eigen gedrag: hoe meer mensen zich aan de maatregelen houden, hoe beter we de verspreiding van het virus kunnen remmen. 

Gebruik van mondkapjes

Vanaf woensdag 7 oktober dragen al onze zorgmedewerkers met direct cliëntcontact binnen 1,5 meter chirurgische mondmaskers.

Daarnaast vragen we medewerkers zonder direct cliëntcontact én verwanten en bezoekers een niet-chirurgisch mondmasker te dragen. Dit geldt in de publieke en gemeenschappelijke ruimtes van Bartiméus zoals het diagnostisch centrum, kantoren, de kapel en dorpshuis Roos.

Andere invulling dagbesteding Doorn en Zeist

Dagbesteding is belangrijk voor het welzijn van onze cliënten. Tegelijkertijd komen op de dagbestedingslocaties veel mensen van verschillende locaties bij elkaar waardoor het risico op besmetting daar groter is.

Daar waar we niet voldoende afstand kunnen garanderen, nemen we andere maatregelen. Daarom hebben we één van onze dagbestedingslocaties voorlopig uit voorzorg gesloten. Betrokken cliënten krijgen dan een andere vorm van dagbesteding aangeboden, bijvoorbeeld op de woning.

We onderzoeken verder de mogelijkheden om wél dagbesteding te blijven bieden en tegelijk het aantal onderlinge contacten tussen verschillende cliënten en medewerkers te beperken.

Terreinen Doorn en Zeist afgesloten voor publiek

De terreinen van Bartiméus in Doorn en Zeist zijn afgesloten voor publiek. Het gaat om mensen die niet bij Bartiméus hoeven te zijn, zoals wandelaars en fietsers.

Besmettingen

Een aantal cliënten die bij ons wonen en medewerkers zijn positief getest. Zij blijven uiteraard buiten contact met anderen volgens de richtlijnen in de zorg, en krijgen alle aandacht voor hun herstel. 

Extra maatregelen

De komende dagen bezien we welke maatregelen nog meer bij kunnen dragen aan het verkleinen van het verspreiden van het coronavirus. We doen dit zoveel mogelijk op maat per locatie en de aard van de activiteiten.

Meer over de bestaande maatregelen op onze woonlocaties en scholen leest u op www.bartimeus.nl/corona.

Vragen over de coronamaatregelen kunt u stellen via e-mail vragenovercorona@bartimeus.nl