menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus doet mee met NLdoet

geplaatst op NLdoet dag 2018: handen uit de mouwen steken

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NL: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Op vrijdag 9 maart komen vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken op twee Bartiméus locaties, namelijk Ermelo en Zeist.

'Op de locatie in Ermelo gaan we de bloembakken op het balkon van een van de zorgappartementen voorzien van nieuwe plantjes en daarna gaan we met elkaar pannenkoeken bakken,' aldus Evelien van den Berg, werkzaam bij Vrijwilligerswerk Bartiméus Ermelo.

En bij Bartiméus in Zeist gaan ze 'Feestelijk de Lente in' met NLdoet. Carola Bovendorp, Vrijwilligerswerk Bartiméus Zeist: 'Een aantal vrijwilligers en jongeren uit Woudenberg komt ons helpen bij deze lente-activiteit. We willen graag met onze cliënten een hapje eten en daarna een feestje bouwen samen met twee DJ 's.

NLdoet de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie; 2 mannen die onderhoud plegen in tuin van een zorginstelling Wilt u ook meehelpen?

Evelien: 'Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want aan sommige klussen komen we normaal niet toe. Bovendien leren we allerlei leuke en enthousiaste nieuwe mensen kennen.' Mensen die voor Bartiméus in actie willen komen, kunnen zich aanmelden via de website nldoet.nl of direct naar de pagina voor Zeist of voor Ermelo gaan. U bent zeer welkom!

Nieuwe vrijwilligers werven

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens editie 2018 te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: 'Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.'

Heeft u interesse om structureel vrijwilligerswerk te gaan doen bij Bartiméus? Ga dan naar vacatures op de Vrijwilligerswerkpagina op de deze site.