menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus met NL-delegatie naar grootste technologiefestival in Texas

geplaatst op Logo festival SXSW in Texas

Bartiméus mag op het grootste technologiefestival SXSW ter wereld in Amerika gaan vertellen over ‘Digitale inclusie’. Geregeld krijgen wij te horen dat mensen met een meervoudige beperking toch niet kunnen meedoen met digitale ontwikkelingen vanwege hun handicap. Wij spreken dat tegen en vertellen dat er juist een heleboel technische mogelijkheden voor deze 'vergeten doelgroep' zijn, en van grote waarde. Collega Dick Lunenborg maakt deel uit van de Nederlandse delegatie tijdens SXSW.

NL beursstand én huis

De Nederlandse delegatie is aanwezig van zondag 11 - donderdag 15 maart. Net als vorig jaar presenteren Nederlanders zich gezamenlijk op de beursvloer en met een New Dutch Wave Huis in de stad. Op de beurs in het Convention Center zijn dagelijks pitches van innovatieve start-ups en gemeentes. Het New Dutch Wave huis in het centrum van Austin, dit jaar gevestigd in de Waller Ballroom, op de hoek van 6th Street, biedt meet & greets, paneldiscussies, productdemonstraties, kunstinstallaties en borrels.

De NL-stand wordt volgende week geopend door Prins Constatijn, de Nederlandse Ambassadeur in de US en de burgemeester van Austin. Het immens grote festival in Texas trekt jaarlijks tienduizenden creatievelingen, ondernemers, investeerders en andere belangstellenden.

Expertise Bartiméus

Het FabLab van Bartiméus - Dick Lunenborg (co-founder Bartiméus Fablab) - maakt deel uit van de NL-delegatie tijdens SXSW 2018. Het FabLab richt zich op de inzet van slimme technologische oplossingen voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Meer over het Bartiméus FabLab leest u op www.bartimeus.nl/hetkanwel.