menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus bewerkt hout van Burgers' Zoo

geplaatst op Houtkap voor nieuw dierenonderkomen in Burgers' Zoo

Mensen met een visuele en verstandelijke beperking maken van hout van Arnhems dierenpark geschikt brandhout en andere houtproducten. Koninklijke Burgers’ Zoo schenkt het hout van bomen die voor het nieuwbouwproject gerooid moesten worden aan zorgorganisatie Bartiméus in Doorn, die er een mooie bestemming aan geeft.

Bartiméus neemt alleen het transport voor eigen rekening. Op twee verschillende locaties van Bartiméus verwerken cliënten onder professionele begeleiding het hout tot openhaardhout en andere houtproducten die ten bate van de zorgorganisatie verkocht worden.

Logo Koninklijke Burgers' ZooDuurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Burgers’ Zoo heeft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Het Arnhemse dierenpark voert sinds de oprichting van The Green Key trots de gouden gradatie, een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven. Daarnaast doneert Burgers’ Zoo jaarlijks geldbedragen aan natuurbehoudsprojecten verspreid over de hele wereld en ondersteunt het dierenpark diverse stichtingen en initiatieven ten bate van ernstig en/of chronisch zieke kinderen en volwassenen en een aantal maatschappelijke initiatieven, zoals het werk van Bartiméus.

Bron: Burger's Zoo | Bartiméus