menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus betrokken bij ontwikkeling WhatsUpp

geplaatst op Beste Zorgidee van NL

Bartiméus feliciteert Helena Schuengel van Stichting Nieuwzorg met de ONVZ Vakprijs van zorginnovatiewedstrijd Het Beste Zorgidee van Nederland. Het winnende idee is een app gebaseerd op de ervaringen met de ‘Shakem’ app van Bartiméus. "Mooi dat we onze kennis en ervaringen met mobiele apps voor cliënten hebben kunnen delen, met nu dit prachtige resultaat!" aldus Paula Sterkenburg van Bartiméus.

De Whatsupp was een van de 5 finalisten die geselecteerd zijn uit meer dan 600 ingezonden ideeën voor verbeteringen in de zorg. Met WhatsUpp kan een hulp in de huishouding of een familielid met de mobiele telefoon een mogelijk probleem snel doorgeven aan de wijkverpleegkundige.

Wetenschappelijk

Bartiméus medewerker en GZ-psycholoog Paula Sterkenburg is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de WhatsUpp als bedenkster van de Bartiméus Shakem app, waarmee cliënten met een verstandelijke beperking makkelijk aan hun begeleider kunnen aangeven hoe zij zich voelen en of ze hulp nodig hebben. De app is onderdeel van de methodiek TTSA, een interventie om stress te verminderen bij cliënten met separatie-angst.
Vanuit haar rol als docent aan de Vrije Universiteit heeft Paula meegeschreven aan het onderzoeksvoorstel om het effect van WhatsUpp wetenschappelijk te onderzoeken.

Meer informatie over WhatsUpp kunt u vinden op de website van Het Beste Zorgidee van Nederland.