menu Sluit het hoofdmenu

App leest ondertiteling TV voor

geplaatst op App leest ondertiteling TV voor

De Gesproken Ondertitel-app spreekt live de ondertiteling van nieuwsuitzendingen, series en films van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders uit. Hiermee draagt de ontwikkeling van deze app bij aan de zelfstandigheid van de 350.000 mensen in Nederland met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen met bijvoorbeeld dyslexie of een andere leesbeperking.

Karel Raven, directeur Solutions Radio: "De app zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie: je neemt overal je smartphone mee naartoe, dus je kunt ook overal realtime de ondertiteling lezen of horen. Inmiddels is de app door meer dan 200 blinde en slechtziende mensen én ook professionals uit de branche getest en zij geven aan dat dit de eerste app ter wereld is die op zo’n eenvoudige wijze ervoor zorgt dat je de ondertitels van de programma’s realtime kan volgen".

Eenvoudige bediening

De app is eenvoudig te bedienen. Met horizontale veegbewegingen zap je eenvoudig van zender naar zender. Ook is het mogelijk de ondertitelteksten op de smartphone te vergroten of in zwart-op-geel of andere kleurstellingen te lezen. Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, blijft het mogelijk de gesproken ondertitels met bijvoorbeeld een Webbox te beluisteren.

U kunt de app voor gesproken ondertitels downloaden voor Apple en Android. Meer informatie vindt u op http://gesproken-ondertitels.nl.