menu Sluit het hoofdmenu

App Aipoly herkent objecten en kleuren

geplaatst op App Aipoly herkent objecten en kleuren

De iPhone en iPad hebben de afgelopen jaren de nodige stappen gezet op het gebied van toegankelijkheid en ook in de App Store staan inmiddels diverse apps die mensen met een beperking kunnen helpen. Een van die apps is Aipoly Vision. iCulture komt met een uitgebreide review van deze app, die mensen met een visuele beperking te hulp schiet door objecten te benoemen die in de lens van een iPhone verschijnen.

Aipoly herkent bijna alles

Aipoly maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om voorwerpen en dingen te herkennen waar u de iPhone-camera op richt. Zodra u de app opent en de grote knop indrukt begint Aipoly met het herkennen van voorwerpen. U hoeft dus niet eerst een foto te maken; de iPhone in de goede richting wijzen is genoeg.

De makers van Aipoly beweren dat de kunstmatige intelligentie steeds slimmer wordt naarmate meer mensen de app gebruiken. Daarom is ook de optie toegevoegd om Aipoly dingen te leren, bijvoorbeeld als de app een voorwerp onjuist benoemt. Zo werd een broodtrommel tijdens het testen onterecht uitgeroepen tot iPad, en had de app moeite met het herkennen van een dichtgeklapte portemonnee. Ondertussen weet Aipoly binnen een paar seconden een glas, draadloze muis, toetsenbord en MacBook te benoemen. Opvallend hierbij is dat de app duidelijk let op de details, aangezien een Magic Mouse nadrukkelijk als 'draadloos' werd aangeduid.

U kunt de volledige review van de Aipoly app lezen op de website van iCulture.

(Bron: iCulture)