menu Sluit het hoofdmenu

Altijd bij de (winter)tijd met TimeBuzz

geplaatst op timebuzz app; voel de actuele tijd

Dit weekend gaat de klok een uur achteruit, van zomer- naar wintertijd. Speciaal voor mensen met een visuele beperking is de TimeBuzz app ontwikkeld. De app maakt het mogelijk om altijd en overal de actuele tijd te voelen via vibraties van de Taptic engine op de Apple Watch. De app blijkt ook zeer geschikt te zijn voor mensen met doofblindheid! Voel hem zelf dit weekend.

Met de app kunnen blinde, slechtziende én doofblinde gebruikers discreet de tijd achterhalen zonder dat de tijd wordt uitgesproken. De app vertaalt de tijd in korte en lange vibraties waarvan het patroon is in te stellen door een buzzpatroon te kiezen. Deze patronen zijn vernoemd naar beroemde klokken van over de hele wereld. De app is volledig VoiceOver toegankelijk.

De TimeBuzz app is in samenwerking met Bartiméus ICT4VIP en het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid getest door een aantal mensen met doofblindheid (cliënten van Bartiméus). Uit deze tests is naar voren gekomen dat de Apple Watch met TimeBuzz app een geschikt hulpmiddel is voor mensen met doofblindheid om tijd waar te nemen.

Hulpmiddelen bij doofblindheid

Naast het testen van TimeBuzz zijn medewerkers van het Expertisecentrum Doofblindheid bezig hulpmiddelen (verder) te ontwikkelen en/of aan te passen zodat ze bruikbaar zijn voor mensen met doofblindheid. We ontwikkelen hulpmiddelen en app’s waarvan mensen met een beperking in zien en horen - tijdens eerder gehouden brainstormsessies bij Bartiméus - zelf hebben aangegeven behoefte te hebben.

Ga voor meer informatie over de (werking van) TimeBuzz app en het downloaden naar de website timebuzz.nl.

De app kost € 0,99 en kunt u downloaden in de App Store en bevat zowel de iPhone app als de Apple Watch app.

De timebuzz app is ontwikkeld in samenwerking tussen Bartiméus en Visio en mogelijk gemaakt door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.