menu Sluit het hoofdmenu

In beweging blijven: sport samen met Bart in Deventer

geplaatst op Sporten met Bart

Bewegen is gezond, vooral bij het ouder worden. Maar wanneer je oogproblemen hebt, kan naar de sportschool gaan een hoge drempel zijn. Bartiméus start om die reden vanaf woensdag 3 januari 2018 in Deventer het sportprogramma ‘Bart’ speciaal voor senioren met een visuele beperking. Samen met energieke ouderen met een visuele beperking trainen we onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur en sport assistent op maat! Wilt u vitaal en zelfredzaam blijven? Doe dan mee met Bart!

‘In samenwerking met Sportvereniging Helios en Zorggroep Solis hebben we een sportprogramma bedacht, genaamd Bart: Blijf Altijd Regelmatig Trainen’, aldus Erwin Pelleboer, werkzaam bij Bartiméus en betrokken bij het sportproject. ‘Elke woensdag van 10.30 - 12.00 uur kunnen senioren deelnemen aan deze sportochtend. Een vast moment in de week in groepsverband lekker bewegen waarbij het niet ontbreekt aan gezelligheid. Het is gebleken dat als je als oudere wekelijks sport je langer zelfstandig en zelfredzaam kunt blijven; het verbetert de kwaliteit van leven. Sporten vermindert ook de kans op fracturen en lichamelijke beperkingen.’

De sportochtend wordt gegeven door een ervaren sportinstructeur die ook kennis heeft van 'slechtziendheid' en daardoor ook kan inspelen op elke persoonlijke situatie.

Voordelen sportprogramma Bart:

  • Speciaal voor senioren met een visuele beperking;
  • Groepsverband;
  • Actief zijn en blijven;
  • In contact komen met anderen.

Eigen bijdrage: EUR 7,50 per maand.

Locatie: Sportvereniging Helios, Corrie Tendeloostraat 4, Deventer

Interesse?

U kunt zich telefonisch aanmelden via de Infolijn van Bartiméus, telefoon 088 - 88 99 888 (van 08.30 - 17.00 uur). En meer info over sport en bewegen met een visuele beperking kunt u vinden op deze site onder bartimeus.nl/sport.

Contact

Wilt u als (zorg)professional meer weten over dit sportproject? Neem gerust contact op met Erwin Pelleboer, mobiel 06 - 26 860 034.