menu Sluit het hoofdmenu

Alpe du Lochem

geplaatst op Rennen voor Kika

Na maanden van voorbereiden, dingen regelen en oefenen was het op vrijdagochtend 24 april eindelijk zover: Alpe du Lochem! De leerlingen van Bartimeus in Lochem hebben de afgelopen weken sponsors gezocht om geld in te zamelen voor Kika. Doel van het evenement was om zoveel mogelijk blokjes op te halen. Elk blokje was een bepaald bedrag waard.

Er waren vier teams van 6 leerlingen. Op de Lochemse Berg in het bos hebben we verschillende parcours uitgezet waar de leerlingen  overheen moesten gaan. Dat kon op verschillende manieren. Er was een tandemmountainbike parcours berg op en af en twee hardloop parcours berg op en berg af.  Een aantal leerlingen ging de berg op en af op een tandemmountainbike. Samen met een piloot (bestuurder van de tandem) reden ze heen en weer. Bovenaan de Lochemse berg stond een bak met blokjes. Elke ronde mochten de leerlingen een blokje meenemen. Beneden moesten ze dit blokje in een mandje leggen. Als de ene leerlinng het blokje in het mandje ging leggen, mocht de volgende al op de tandem naar boven. Er werd dus in teams gewerkt. Binnen dit team waren er ook twee leerlingen die de blokjes uit het mandje haalden en naar boven brachten naar een tafel. Daar moest een toren gebouwd worden. De laatste twee leerlingen van het groepje renden de berg op richting een quizmaster. Daar moesten ze een vraag beantwoorden. Bij een goed antwoord kregen ze een blokje. Dat blokje moest naar beneden gebracht worden en in het mandje gestopt worden. Er waren twee rondes van 30 minuten. Uiteindelijk hebben we in totaal 293 blokjes opgehaald! Dat gaat een mooi bedrag worden! Na de tweede ronde gingen we terug naar school en daar hebben we genoten van ijs. Het was een geweldige ochtend en we zijn allemaal nu al trots op het resultaat!
Speciale dank gaat uit naar Jan Mulder (ex-Paralympiër) en zijn compagnon Ard Verschuur voor het verzorgen van de tandemmountainbikes. We willen ook de vrijwilligers Rob, Toon en Anton bedanken voor het fietsen en alle ouders die geholpen hebben tijdens deze geslaagde actie! Het definitieve bedrag word bekend gemaakt op donderdag 21 mei!

De commissie van Alpe du Lochem,
Jan, Janneke en Francien