menu Sluit het hoofdmenu

Actie Lilianefonds: wij trekken aan de bel

geplaatst op Actie Lilianefonds: Wij trekken aan de bel

Op woensdag 22 maart trekken wij samen met honderden scholen in Nederland aan de bel. Zo laten we horen dat alle kinderen in de wereld naar school moeten kunnen. Nu volgt slechts één op de tien kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden onderwijs.

Heel veel kinderen die slecht kunnen lopen, blind of doof zijn, zitten thuis. Vaak is een school niet toegankelijk voor een rolstoel, of gewoon te ver weg. Ook zijn de ouders van deze kinderen vaak te arm om de school te betalen. Soms wil de school geen les geven aan kinderen die gehandicapt zijn. Of weet de juf of meester niet hoe dat moet. En dat terwijl het zo belangrijk is om te leren lezen en rekenen en met andere kinderen te kunnen spelen. Zo word je zelfstandig en kun je later voor jezelf zorgen.

Het werk van Liliane Fonds

Het Liliane Fonds helpt kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Bijvoorbeeld door het betalen van een hulpmiddel of fysiotherapie of lesgeld voor een school- of vakopleiding. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken ze kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede sterker en hun omgeving toegankelijker.

Ruwanthika (13) uit Sri Lanka kan wel naar school

Ruwanthika is slechthorend. Onderwijs is voor ieder kind belangrijk, maar voor haar misschien nog wel meer. Zo leert ze bijvoorbeeld communiceren met gebarentaal en schrijven. Sinds een paar jaar krijgt Ruwanthika ’s middags les op een school voor slechthorende kinderen. Ze kan nu goed lezen en rekenen. Ook houdt ze van dansen, sporten en maakt zij prachtige schilderijen.

Muziek en lawaai

Op 22 maart trekken we met alle leerlingen en hopelijk met zo veel mogelijk ouders op het schoolplein één minuut aan de bel. We maken zo veel mogelijk lawaai met toeters, pannendeksels, bellen en andere instrumenten. Wij laten ons horen voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden!