menu Sluit het hoofdmenu

Accessibility verder als onderdeel van Bartiméus

geplaatst op

Vanaf 1 april gaat Accessibility verder als onderdeel van Bartiméus. Vanaf dan zijn we voor onze gezamenlijke klanten de veelzijdige expertise specialist op het gebied van fysieke én digitale toegankelijkheid voor iedereen met een (visuele) beperking.

Accessibility staat voor een betere online toegankelijkheid voor iedereen. Bartiméus en Bartiméus Fonds stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij onze missies nog beter waarmaken.

Per 1 april komt Accessibility als het ware weer thuis. Accessibility werd namelijk in 2001 opgericht als 'digitale loot' aan de Bartiméus-stam. In 2016 ging Accessibility zelfstandig verder, maar de nauwe samenwerking met Bartiméus en het Bartiméus Fonds bleef. Door opnieuw samen te gaan, beschikken we over meer mensen, meer gedeelde kennis en meer slagkracht.  

Dichterbij een toegankelijke samenleving  

Een inclusieve samenleving waaraan iedereen mee kan doen, daar gaan we voor. Om die toegankelijke samenleving een stap dichterbij te brengen, werkt Accessibility ‘onderdeel van Bartimeus’ nauw samen met overheidsinstanties, instellingen en bedrijven. Deze partijen vragen in toenemende mate om een integrale benadering van het toegankelijkheidsvraagstuk. We ondersteunen daarbij door onze kennis en ervaring op het gebied van (visuele) toegankelijkheid aan te bieden in advisering, toetsingen en scholingen.

Eveneens zet de Accessibility zich in om het bewustzijn en beleid te bevorderen op het terrein van toegankelijkheid. Daarom initiëren en participeren we in (wetenschappelijke) projecten en onderzoeken.

De dienstverlening gaat vanzelfsprekend door zoals u van ons gewend bent.    

Als nieuw team gaan we vol energie aan de slag om een toegankelijke samenleving te creëren waarin alle mensen met een (visuele) beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen en zich voluit kunnen ontplooien. 

Contact

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. U kunt ons ook bereiken via 030 – 2398270 of info@accessibility.nl. Voor meer informatie zie ook onze website Accessibility.