menu Sluit het hoofdmenu

Aangenaam ik heet Bart!

geplaatst op Bart wijst kinderen de weg en helpt ze tijdens oogonderzoeken

Ik ben Bart en ik ben slechtziend. Ik wil graag kennis met jullie maken. Bart kom je op veel plekken in het Diagnostisch Centrum van Bartiméus tegen. Bart wijst kinderen de weg en helpt ze tijdens oogonderzoeken.

Bart staat bij het Diagnostisch Centrum van Bartiméus symbool voor kindvriendelijke en kindgerichte zorg. Bart is de mascotte van de Vereniging Bartiméus –Sonneheerdt. Wist je dat Bart zelfs een eigen website heeft? Neem een kijkje op bartkidz.nl.

Bart en het project Kinderparticipatie

De verbouwing van het nieuwe Diagnostisch Centrum is nog in volle gang, maar ook het project Kinderparticipatie ligt beslist niet stil. Florine Pilon en Heleen Veen timmeren in samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis hard aan de weg. Sinds de start van het project hebben zij geïnventariseerd waar volgens jonge cliënten knel- en verbeterpunten liggen rond oogheelkundige onderzoeken. Ongeveer 70 kinderen hebben meegedacht hoe we deze knelpunten kunnen aanpakken. Inmiddels heeft dit diverse mooie resultaten opgeleverd zoals ontwikkelde voorlichtings-, voorbereidings- en beloningsmaterialen. Daarnaast is scholing ontwikkelt om professionals te informeren over de materialen en scholen in het gebruik ervan. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van de Smiley voor Polikliniek en Eerstelijns Kindzorg, een kwaliteitscertificering voor kindgerichte medische zorg. Bart staat bij het Diagnostisch Centrum van Bartiméus symbool voor kindvriendelijke en kindgerichte zorg.