menu Sluit het hoofdmenu

50 tandemteams met slechtziende en blinde fietsers

geplaatst op Tour à deux! Fietsen doe je samen

Deze zomer start de Tour de France in Utrecht. Maar wist u dat fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend is? Ruim 350.000 Nederlanders zijn slechtziend of blind. Voor het eerst (weer) fietsen, op een tandem, is voor hen vaak een fantastische ervaring. Onder het motto ‘Tour à deux! Fietsen doe je samen’ brengt de Oogvereniging op zondag 31 mei en zondag 28 juni het tandemfietsen bij een breed publiek onder de aandacht.

Op 31 mei organiseert de Oogvereniging in Utrecht een gezellige en uitdagende dag vol fietsplezier. Het doel van deze dag is om meer aandacht te vragen voor oogaandoeningen. Dit gebeurt door zo veel mogelijk mensen met en zonder visuele beperking het tandemfietsen te laten ervaren.

De dag start om 10.00 uur met een minisymposium over tandemfietsen, sport en gezondheid. In de middag kunnen deelnemers een prachtige toertocht rijden van 35 kilometer door het Utrechtse landschap rond Haarzuilens. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de KNWU (Wielerunie) en maakt deel uit van het Paracycling Weekend, dat volledig in het teken staat van tandemfietsen en handbiken.

Toerversie

En er zijn nog meer grote fietsevenementen in aanloop naar de Tour de France. Op 28 juni neemt een tiental tandemteams vanuit de Oogvereniging deel aan de Toerversie, de grote toertocht over (een deel van) het parcours van de Tour de France in Utrecht.

De Oogvereniging zet zich ervoor in dat mensen met een visuele beperking zo optimaal mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Sport is daarbij erg belangrijk. Met ‘Tour à deux! Fietsen doe je samen’ wil de Oogvereniging zo veel mogelijk mensen enthousiast maken voor het tandemfietsen in aanloop naar de Tour de France. ‘Tour à deux! Fietsen doe je samen’ wordt mede mogelijk gemaakt door Bayer. 

Meer info over de fietsevenementen en het aanmelden kunt u vinden op de website van Oogvereniging.nl.