menu Sluit het hoofdmenu

“ICC bij Bartiméus was geweldig”

geplaatst op ICC 2015 bij Bartiméus

Afgelopen woensdag vertrokken de 110 aanwezigen van het 10-daagse International Camp on Communication & Computers (ICC) weer naar huis. De jongeren tussen de 16 - 20 jaar uit 15 verschillende landen hebben tijdens hun verblijf bij Bartiméus in Zeist veel kennis, ervaring én vriendschappen opgedaan. "Great job Bartiméus. The camp has been totally awesome!" aldus Tracie uit het Verenigd Koninkrijk.

Het ICC wordt sinds 1993 jaarlijks georganiseerd in één van de landen van Europa. Het evenement heeft als belangrijkste doel het voorbereiden van slechtziende en blinde jongeren in Europa op studie- en beroepspaden. Daarvoor is het heel belangrijk dat zij niet alleen de actuele ICT-toepassingen kunnen gebruiken, maar ook dat zij zich bewust zijn van de benodigde communicatievaardigheden. Dit alles levert een positieve bijdrage aan de participatie op het gebied van opleiding en werk.

Afwisselend programma

Gezelligheid en lol tijdens het etenDe (toekomstige) studenten konden kiezen uit leuke en boeiende workshops, onder andere:

  • CV schrijven
  • Netwerken
  • Pizza maken
  • Indoor navigatie
  • Jamsessie
  • Zelfverdediging
  • English High Tea
  • Radio maken
  • Speeddaten

Daarnaast maakten ze diverse uitstapjes waaronder sightseeing in Utrecht en was er zelfs een tijdelijk 'ICC Café' op de Campus van Bartiméus waar 's avonds de gezelligheid centraal stond.

ICC song

Eén van de deelnemers uit Slovenië, Anja, schreef de volgende songtekst over ICC. Mooier kunnen wij het niet verwoorden!

People from different parts of world,
united in one place,
in one heart,
where everyone feels the beat,
sings the melody of happiness
wishing that this could never end.

Days full of joy,
mooments you will never forget,
things you will never regret
and smiles
you wil remember forever.

In each person
you can find a sun,
a sun that day by day
shines brighter and stronger
that nothing could shadow
this power of love,
being one together.

Kennis en expertise delen

Bartiméus blikt met een tevreden gevoel terug op goede, leerzame en gezellige dagen waarin we een positieve bijdrage konden leveren aan het doel van ICC: voorbereiden van slechtziende en blinde jongeren in Europa op het gebied van opleiding en werk. Het was fijn om onze kennis en expertise met ze te delen!