menu Sluit het hoofdmenu

Mensen met een visuele beperking willen ook werken: opgave voor werkgevers

Jaarbeeld 2018: De werkloosheid in Nederland is in jaren niet zo laag geweest, de arbeidsmarkt is overspannen. En toch is het voor gekwalificeerde jongeren en anderen die slechtziend of blind zijn, nog steeds moeilijk om een baan te vinden. Wij ondersteunen werkzoekenden, werkgevers, werkgeverservicepunten met expertise en praktische hulpmiddelen om deze frictie op de arbeidsmarkt op te lossen.

Zo bieden we bijvoorbeeld advies over aanpassingen die nodig zijn voor een werknemer met een visuele beperking. Samen met Bartiméus Fonds organiseerden we een aantal bijeenkomsten met relaties (waaronder leveranciers) over de vraag hoe we meer mensen met een visuele beperking aan het werk kunnen helpen. Inmiddels heeft een aantal kandidaten zo een leuke baan gevonden.

Lars zorgt ervoor dat wij ons werk beter doen

(Marcel Dopper, bestuurssecretaris Bartiméus)

In 2018 hebben we zelf weer verschillende mensen met een (visuele) beperking in dienst genomen. Deze collega’s zijn niet alleen gekwalificeerd, ze zijn ook gewend om zorgvuldiger met tekst en gehoor om te gaan, waardoor de kwaliteit van ieders werk binnen Bartiméus verbetert.

Bestuurssecretaris Marcel Dopper vertelt over de ervaring met collega Lars Lommers (zeer slechtziend) in zijn team. 'Het ‘nieuwe werken’ met als bekendste voorbeeld 'agile' is sterk visueel gericht. Denk bijvoorbeeld aan notities op post-its en scrumborden. Dan geldt bij ons dat je toch even moet voorlezen wat er staat, als je wat nieuws opplakt. Dat is voor Lars gewoon nodig, maar eigenlijk is het voor iedereen handig.'

Werknemers met een visuele beperking bieden volgens Marcel een 'extra' in het team: 'Door elkaar praten is bijvoorbeeld nooit goed, maar onze blinde collega’s spreken ons eropaan. Ook beschrijven ze afbeeldingen voor audiodescriptie, waardoor wij er achter komen dat onze figuren soms te complex zijn.’

Dé Match

In 2018 ontwikkelden Bartiméus en Werkpad checklist Dé MATCH voor werkgevers, HR-professionals en recruiters. Dé Match helpt bij de selectie van een talentvolle kandidaat die slechtziend of blind is. Met deze checklist kan iedereen eenvoudig nagaan of de sollicitant geschikt is voor de functieomschrijving. Misschien is een kleine aanpassing nodig om de vervulling van de vacature mogelijk te maken.

Tips

We maakten enkele nieuwe video's met praktische tips voor samenwerking tussen ziende en (zeer) slechtziende collega's in uw organisatie.

Meer weten?

Ga naar bartimeus.nl/werken of neem contact op met Bartiméus Werkpad, e-mail sterkinwerk@bartimeus.nl.

 

Terug naar Bartiméus Jaarbeeld 2018