menu Sluit het hoofdmenu

InZicht Ontmoetingsdag 18 februari 2016

Implementatie, het toepassen van de kennis uit onderzoek in ons dagelijks werk

Van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar het toepassen hiervan in de dagelijkse praktijk. Daarover gaan onderzoekers, zorgprofessionals en experts op het gebied van implementatie met elkaar in gesprek op de ontmoetingsdag van InZicht op 18 februari 2016. Welke successen kennen we? Welke hobbels komen we tegen bij implementatie? En hoe kunnen we daarmee omgaan? Wie heeft welke rol?

Programma met inspiratiesprekers, posters en workshops

We starten de dag met twee inspiratiesprekers. Marleen Wilschut (I-generator, begeleidster van veranderprocessen in de jeugdzorg) geeft ons handvatten van hoe je van 'samen willen' kunt komen tot 'samen doen', hoe je van de huidige naar de gewenste situatie kunt komen. Dat is een complex proces, en de beste aanpak hangt af van de fase waarin je bent. Vanuit haar 10 jaar lange ervaring illustreert ze dit met voorbeelden vanuit de praktijk.

Eric Velleman (technisch directeur Stichting Accessibility) neemt ons mee in de vermarkting van technologische innovaties. Hij inspireert ons met voorbeelden van geslaagde en minder geslaagde implementaties van producten zoals de geluidenbank.

Na de lunchpauze en posterpresentaties gaan we in workshops aan de slag met enkele onderzoeksprojecten gefinancierd door InZicht en het ZonMw programma AAL. Deze projecten naderen hun afronding en daarmee komt de implementatie van de resultaten dichtbij. Implementatie is echter niet altijd eenvoudig. Daarom bespreken we kansen en knelpunten voor implementatie van deze projecten.

Programma

Meer informatie over het programma van InZicht Ontmoetingsdag 2016 vindt u in de PDF van het programma.

Workshops

Meer informatie over de workshops vindt u op de pagina InZicht Ontmoetingsdag - Overzicht Workshops.

Posterpresentaties

De posterpresentaties vindt u op de pagina InZicht Ontmoetingsdag - Overzicht Posterpresentaties.

Praktische informatie

Deelname aan deze dag is gratis.
De ontmoetingsdag  duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Bartiméus Ermelo
Paul Krugerweg 43
3851 ZH Ermelo