menu Sluit het hoofdmenu

Innovatie Meye Indoor Way navigatie

Bartiméus ontwikkelt een innovatief navigatiehulpmiddel waarmee mensen met een visuele beperking binnen openbare, overdekte ruimtes volledig zelfstandig op de plek van bestemming kunnen aankomen.

Voor veel mensen met een visuele beperking is het nog steeds een probleem om zelfstandig en veilig hun weg te vinden in bijvoorbeeld een gemeentehuis, een groot (onderwijs) zalencomplex of het station. Ondanks bestaande apps en andere hulpmiddelen. Probeer maar eens zonder hulp of brokken bij de poli van een ziekenhuis te komen. 

‘Indoor navigeren is één van de moeilijkste dingen die er zijn.’

Ervaringsdeskundige in pilotgroep

Wat is Meye Indoor Way?

Illustratie die weergeeft hoe men van 'A' naar 'B' gaat

De werknaam van de innovatie is Meye Indoor Way

Meye Indoor Way is een applicatie voor smartphones. Het helpt mensen die slecht of niet zien binnen openbare, overdekte ruimtes volledig zelfstandig op de plek van bestemming aan te komen. De app maakt het mogelijk om niet alleen de ingang van het gemeentehuis te vinden, maar ook zonder problemen de balie te bereiken. Of om zonder hulp van iemand anders een plek in de vergaderruimte of collegezaal te bemachtigen.

Voordelen van Meye Indoor Way 

  • Nauwkeurigheid van de navigatie tot op enkele centimeters. Zowel bij het oriënteren (waar ben ik) als bij het navigeren (de richting). Betere informatie en veilig.  
  • Gebruiksvriendelijk voor mensen met en zonder visuele beperking: gebruiker kiest op welke manier hij of zij de informatie tot zich krijgt.  
  • In gebouwen is geen additionele infrastructuur nodig. Dat bespaart kosten voor plaatsing, onderhoud en beheer.

Het doorontwikkelen van Meye Indoor Way is alleen mogelijk met de steun van onze partners en ieder ander die wil bijdragen aan deze ontwikkeling. We danken hen en alle mensen die in onderzoeks- en testfases hun kennis en ervaringen met ons delen.  

We gaan graag met je in gesprek  

Heb je vragen? Of wil je weten hoe ook jouw bedrijfslocatie toegankelijker wordt met Meye Indoor Way? 
Neem dan contact op met Marjan Wolfs, marketeer, via mwolfs@bartimeus.nl.