menu Sluit het hoofdmenu

Informatiespreekuren ziekenhuizen

Bartiméus vindt u ook in vele ziekenhuizen in het land. Hier houden we spreekuren onder andere in samenwerking met Elvea, Ergra Low Vision of Low Vision Totaal. De frequentie is per ziekenhuis/locatie verschillend, 1 à 2 maal per maand. Dit Low Vision/Revalidatie spreekuur is alleen voor patiënten van de polikliniek Oogheelkunde en op doorverwijzing van de oogarts.

U bezoekt meestal eerst een low vision-specialist en aansluitend heeft u een gesprek met een medewerker van Bartiméus. De low vision-specialist geeft advies over en meet eventueel een optisch hulpmiddel voor het lezen en tv kijken.

Vervolgens heeft u een afspraak met een medewerker van Bartiméus die samen met u de mogelijkheden verkent om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren. Of het nu gaat om een persoonlijk advies, het geven van verlichtingsadvies, het leren omgaan met uw computer, smartphone of tablet, het zoeken naar een nieuwe hobby, aanpassingen op uw werk. Heeft u geen vragen over lezen of tv kijken, dan kunt u ook direct terecht bij één van onze medewerkers.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een van de spreekuren, dan kunt u contact op nemen met de afdeling oogheelkunde van het betreffende ziekenhuis.

In de volgende ziekenhuizen vinden de spreekuren plaats: